Xiaomi Redmi Note 8 vs Mi A3 hangisi alınmalı ?

       Mi A3 vs Redmi Note 8 her yerde bu karşılaştırma yapılıyor, herkes bu iki telefon arasında kalıyor. Peki hangisini almak mantıklı ? İki cihazı yan yana karşılaştırmış biri olarak bu makaleyi yazıyorum.
Öncelikle bu iki telefonun temel özelliklerine bakalım

Mi A3

HD+ Amoled panel kullanılan 6.09 inç büyüklüğünde bir ekran 

Ağırlık : 173.8g
Batarya: 4030mAh
Kamera: 48MP (Sony MX586 sensör) F1.79 diyaframa sahip ana kamera, 8MP 118° açı ve F2.2 diyaframa sahip 2.kamera ve 2MP çözünürlüğünde portre modunda kullanılan derinlik algılayan 3 kamera bulunmakta. Ön kamera da 32MP çok güz
İşlemci: Qualcomm Snapdragon 665 (SM6125)
İşlemci Üretim Teknolojisi: 11nm (bu değer ne kadar az olursa pil tüketimi de azalır.)

Grafik İşlemcisi: Adreno 610
Ram: 4/6GB
Depolama: 64/128GB
4.5G desteği var
Wi-Fi 5 (802.11 a/b/g/n/ac)
Bluetooth Versiyonu: 5.0
Kızıl Ötesi: Var
Ekran İçinde Parmak izi sensörü yer almakta
Çift hat ve hafıza kartı destekliyor ama çift hat kullanırsanız hafıza kartı, hafıza kartı kullanırsanız çift hat kullanamazsınız.
USB Bağlantı Tipi: Type-C

Redmi Note 8 

FHD+ IPS LCD panel kullanılan 6.3 inç büyüklüğünde bir ekran
Ağırlık : 190g
Batarya: 4000mAh
Kamera: 48MP (Samsung ISOCELL Bright GM1 Sensör) F1.75 diyaframa sahip ana kamera, 8MP 120° açı ve F2.2 diyaframa sahip 2.kamera, 2MP çözünürlüğünde portre modunda kullanılan derinlik algılayan 3.kamera ve 2MP çözünürlüğünde makro(yakın çekim) yapmamıza yarayan 4 kamera bulunmakta
İşlemci: Qualcomm Snapdragon 665 (SM6125)
redmi note 8 ile ilgili görsel sonucuGrafik İşlemcisi: Adreno 610
İşlemci Üretim Teknolojisi: 11nm
Ram: 4/6GB
Depolama: 32/64/128GB
4.5G desteği var
Wi-Fi 5 (802.11 a/b/g/n/ac)
Bluetooth Versiyonu: 4.2
Kızıl Ötesi: Var
Arka kapakta biraz küçük parmak izi sensörü yer almakta
Çift hat ve hafıza kartı destekliyor.
USB Bağlantı Tipi: Type-C


       İki cihaz da aynı işlemcileri kullanıyor. Performanslar aynı ama Mi A3 saf android Redmi Note 8 MI UI kullanıyor. Hangisi daha iyi derseniz MI UI daha kişiselleşitirilebilir, daha kullanışlı bir arayüz ama ilerleyen zamanda arayüz yavaşlayabiliyor bu yönden ben 1.5 yıl Mi A1 kullanmış biri olarak saf android arayüzünün akıcılığını kaybetmediğini gördüm.
       Parmak izi ve yüz tanıma: Redmi Note 8’de parmak izi sensörü arkada, arkada olması kötü değil bana kalırsa iyi bir konum ancak tasarım bütünlüğünü bozuyor, bir sorun mu bence değil ama Mi A3’de ekrana gömülü aslında bakarsak bu daha güzel, daha havalı duruyor ancak bu parmak izi sensörü yavaş çalışıyor. Mi9’da da parmak izi sensörü ekrana gömülü ama Mi A3’de bu Mi9’a nazaran yavaş çalışıyor. Bu sorunun ben yazılımla alakalı olduğunu düşünüyorum. Redmi Note 8 parmak izi okuma hızı konusunda daha hızlı hata gayet hızlı.
       Gelelim yüz tanıma sistemine yüz tanıma Redmi Note 8’de daha hızlı çalışıyor. Akşam okuması konusunda da ikisi de düşük ışıkta da okuyor. Ama ikisinde de yüz olarak illa insan olmasına gerek yok telefon ekranından bir resimle de yüz tanıma kilidi açıyor.
       Ekran olarak Mi A3 HD+ Amoled, Redmi Note 8 FHD+ IPS LCD panel kullanıyor hangisi daha iyi tartışılır ancak Mi A3ün ekranının renkleri gayet net ve HD diye pikseller sayılır gibi bir durum yok kimse buna bu ön yargı ile yaklaşmasın. Bence ekranı HD diye alınmayacak bir cihaz değil Mi A3. Renk gerçekliliği, derinliği konusunda Mi A3 daha iyi.
       Gelelim batarya konusuna Mi A3 hem ekranın HD+ hem de Amoled olmasından dolayı pil konusunda daha iyi. Ekran süreleri konusunda Redmi Note 8 ile ilgili net bilgi veremiyorum çünkü cihazı geldiği ilk iki gün kullandım ama onda da gayet iyi pil kullanımı vardı. Mi A3’ün pil kullanımını söylersem cihaz ile olan 5.ayım. Ekran normal kullanımda 8-10 saat arası ekran süresi veriyor. Pubg Mobile oynayayım derseniz 6 saat aralıksız Pubg Mobile oynadıktan sonra şarjım 15 civarında oluyor bu bence mükemmel bir süre.
       Bence hangisini almak daha mantıklı, bu konuda ben eğer fotoğraf çekmeyi seviyorum derseniz Mi A3 günlük normal kullanım için Redmi Note 8 derim. Ama bir mi A3 kullanıcısı olarak da Mi A3'ü almanızı tavsiye ederim.

Yorumlar