Aliexpress Nedir? Güvenilir mi? Her şey Ucuz mu? Kaç günde ve hangi kargo ile geliyor ?



         Aliexpress, milyonlarca ürünün satıcıdan son kullanıcıya doğrudan satılabildiği bir online alışveriş sitesidir. Aliexpress'te pek çok ürünü en küçük siparişinizde bile toptan fiyatına alabilirsiniz. Alibaba.com'un bir parçası olan AliExpress 1 ürün kadar küçük siparişler, müşteri koruması ve tam takip ile hızlı gönderi hizmeti sunar. AliExpress şu an Giyim ve Aksesuar, Otomobil ve Motosiklet, Mobil Telefon, Bilgisayar Donanım ve Yazılımı, Elektronik, Sağlık ve Güzellik, Lambalar ve Aydınlatma, Bavul, Çanta ve Kılıf, Güvenlik ve Koruma, Ayakkabı ve Aksesuar, Oyuncak ve Hobi, Saat ve Takı ve Düğün Malzemeleri gibi 44 farklı sektörden binlerce  ürüne ev sahipliği yapmakta. 

          "Peki bu sitede her şey ucuz mu ?" diye soracak olursanız, cevap olarak her şey ucuz değil ama orada olan ürünlerin %95'i ucuz diyelim, çünkü orada Türkiye'deki olan ürünlerden pahalıları da var. Ama genellikle ucuz. Örneğin bir cep telefonunuz için bir temperli camın fiyatı Türkiye'dekinden çok daha ucuz Türkiye'de aynı temperli camı 5, 10, 15 TL gibi bir fiyata bulurken AliExpress'te 2 TL gibi bir fiyata bulabilirsiniz.

          "AliExpress Güvenilir mi, güvenerek alışveriş yapabilir miyim ?" sorusuna yanıt olarak, evet güvenilir güvenle alışveriş yapabilirsiniz. Aliexpress'ten ben 40'dan fazla ürün aldım ve gelmeyen olmadı, ancak çok erken gelen ve çok geç gelen oldu. Örneğin 8 günde gelen birürünüm oldu 90 günde gelen de oldu. 

          "Teslimat süreleri neye göre değişkenlik yapıyor ve hangi kargoyla evime geliyor ?" sorusunaysa cevap olarak; Aldığınız ürünün kargo şirketine göre değişiklik gösteriyor, Örneğin en hızlı kargo olarak orda EMS, DHL, UPS gibi kargolar var bu kargolar genllikle ek kargo masrafı vererek seçebiliryorsunuz ve biraç gün içinde size geliyor. Mesela bu kargolara para vermek yerine farklı bir satıcının Singapore Post, Post NL, gibi kargolarının teslimat süreleri 8 ile 30 gün arasında değişiyor ama genellikle 10-12 günde geliyor. Bu kargoların dışında China Post gibi kargolar var bunlar ise bunlara nazaran 15-60 gün arasında geliyor, Ve genellikle ücretsiz olarak gönderim yapılıyor. EMS, DHL, UPS gibi özel kargoların dışında hepsi PTT Kargo ile evinize kadar geliyor.

          Youtube Kanalımdan  Aliexpress'ten aldığım ürünlerin paket açılışlarını izleyebilirsiniz...

Yorumlar